Koulut alkaa taas pian ja sehän tarkoittaakin uusia haasteita jokaiselle. Osa meistä jatkaa vanhaa koulua, jonne on päässyt jo aiemmin sisälle ja osa meistä taas aloittaa aivan uuden koulun. Tämä onkin jännittävä elämänvaiheen muutos, jossa pääsee aloittamaan aivan uuden elämän opiskelun tahdissa. Opiskelija elämä on kokemus, joka jokaisen pitäisi kokea edes kerran elämässä. Opiskelijan huoleton asenne, kaikkien huolien keskellä on todella vapauttava elämänvaihe. Tai oikeastaan välillä sitten on taas kausia, kun huolia on vähän liikaakin. Opiskelun ohella pitäisi pystyä käymään töissä, hoitaa arkea, urheilla ja nähdä kavereita. Välillä näiden kaikkien asioiden yhdistäminen saattaa tuntua mahdottomalta. Onneksi se on usein vain hetkistä ja kaudesta riippuvaista, jolloin löysemmillä opiskelukausilla kerkeää käydä jopa opiskelija bileissä. Tai opiskelijabileissä kerkeää kyllä käydä, vaikka olisi kuinka kiire.Tässä artikkelissa emme kuitenkaan käy läpi opiskelija elämää ja opiskelijabileitä, vaan erilaisia yliopistoja Suomessa. Kerromme tässä hieman enemmän yliopistoista, jotka ovat erittäin arvostettuja ja suosittuja Suomessa. Suomessa on monia satoja yliopistoja, jotka kaikki ovat varmasti toisiaan parempia. Osa yliopistoista kuitenkin erottuu muita paremmin joukosta ja osalla niistä on erittäin arvostettu asema, jopa kansainvälisesti. Tässä artikkelissa käymmekin hieman läpi niitä yliopistoja, jotka ovat kaikkein arvostetuimpia Suomessa. Esittelemme muutaman parhaan yliopiston, jonne hakijamäärät ovat kaikkein suurimmat ja mitkä yliopistot tunnetaan kansainvälisesti.

Suomen parhaat yliopistot
Suomen parhaat yliopistot

Top yliopistot Suomessa

Kuten aiemmin mainittiinkin, niin Suomi on täynnä erilaisia yliopistoja. Nämä yliopistot ovat jokainen erittäin hyviä, onhan Suomen koulutustaso kuitenkin tunnettua maailmalla. Toiset näistä yliopistoista ovat kuitenkin saavuttaneet enemmän kuuluisuutta ja arvostusta Suomessa ja maailmalla. Tässä käymmekin läpi, että mitkä nämä kaikkein arvostetuimmat koulut Suomessa ovat.Yksi arvostetuimmista ja tunnetuimmista yliopistoista Suomessa on Aalto yliopisto. Tämä yliopisto tunnetaan kansainvälisesti, joka maassa. Aalto yliopisto jopa lukeutuu arvostetuimpien yliopistojen joukkoon Euroopassa. Aalto yliopistossa pystyy opiskelemaan oikeastaan mitä tahansa, mutta se on erityisesti tunnettu sen taidealoista. Aalto yliopistossa on suuri muotoilun linja, jonka opiskelut ovat todella suosittuja. Aalto yliopisto onkin oikeastaan se paikka, jonne haetaan opiskelemaan, jos taide alat kiinnostaa. Muut alat ovat kuitenkin myöskin yhtä suosittuja ja kaikista aloista valmistuneilla on todella hyvä pohja työelämään. Aalto yliopisto sijaitsee Helsingissä ja onkin Helsingin suurin korkeakoulu.Toinen todella arvostettu koulu Suomessa on myöskin Helsingissä sijaitseva Sibelius akatemia. Sibelius akatemia on erityisesti painottunut musiikkialoihin, joka näkyykin nimessä. Akatemiaan on todella vaativat pääsykokeet ja vain parhaat pääsevät opiskelemaan Sibelius akatemiaan. Sibelius akatemiassa pystyy opiskelemaan melkein jokaista musiikin alaa, eri soittimista musiikki kasvatukseen asti. Erityisen suosittua onkin lähteä opiskelemaan Sibelius akatemiaan ammattimuusikon uraa eri lajeissa.

Tampereella taas sijaitsee Suomen arvostetuin näyttelijä koulu, eli Näty. Näty on erittäin suosittu koulu teatteri ja näyttelijä urasta haaveleiville. Sinne hakee vuosittain monia satoja henkilöitä, joista vain parhaat pääsevät sisälle. Nätyn pääsykokeet ovatkin todella haastavat ja moni joutuu hakemaan monta vuotta peräkkäin, jotta kouluun pääsisi sisälle. Suurin osa suomalaisista näyttelijöistä ja teatterialan osaajista onkin opiskellut Nätyssä.Luonnollisesti pääkaupungin roolissa Helsingistä löytyy suurin osa arvostetuimmista kouluista, joten sijaitsee Suomen arvostetuin ammattikorkeakoulukin Helsingissä. Tämä ammattikorkea koulu on nimeltään Metropolia. Metropolia tarjoaakin mahdollisuuden hyvinkin kansainväliseen opiskeluun. Koulussa on todella hyvät mahdollisuudet vaihto-opiskeluille ja usein myös ulkomailla tiedetään Metropolia. Metropolissa pystyy myöskin opiskella melkein jokaista alaa taiteista insinööriksi, mutta erittäin tunnettu se on sen kulttuuri ja elokuva linjoistaan.